Samenwerking met Intermaris

6-10-2021 – Samenwerking met Intermaris

Willem Bakker, de voorzitter van de stichting, heeft op 6-10-2021 een gesprek gehad met een medewerker van Intermaris van de afdeling preventie. Gekeken is hoe een kort lijntje gecreëerd kan worden voor de ouderen in West-Friesland die een woning huren van Intermaris. Ouderen worden steeds ouder en moeten langer zelfstandig thuis blijven wonen. Familie, vrienden en kennissen vallen daarbij weg. Als ouderen dan een heel klein of geen netwerk meer hebben dan kunnen zij, als er iets moet gebeuren, in de knoop komen te zitten en weten zij dan niet meer hoe te handelen.

Stichting Ouderennetwerk West-Friesland zet zich ook voor deze ouderen in en helpt hen op weg naar goede hulp. Door een korte lijn te hebben met Intermaris kan de stichting veel meer gaan betekenen voor de ouderen in West-Friesland. Ook kan Intermaris altijd een beroep op de stichting doen als men ergens tegenaan loopt. De samenwerking is wederkerig.

Jaarlijks wordt een evaluatiegesprek gevoerd over wat er goed gaat en wat juist beter kan. Stichting Ouderennetwerk West-Friesland hoopt nog vele jaren samen te werken met Intermaris op het gebied van ouderen.