Logo

Onze speciale dank gaat uit naar  Piet en Corrie van Alten. Wij gebruiken de foto van dit echtpaar als logo van Stichting Ouderennetwerk West-Friesland. Piet en zijn vrouw zijn in Den Haag geboren. Piet kwam bij het Kurhaus in Scheveningen terecht als toneelmeester. Hij heeft de Rolling Stones zijn zaal zien afbreken en het feest voor destijds nog prinses Beatrix verzorgd. Toen Piet op een functie voor toneelmeester solliciteerde in Hoorn en daarvoor werd aangesteld, is hij met zijn vrouw en twee kinderen naar het mooie West-Friesland verhuisd om in Hoorn te gaan wonen.

Dat Piet heel geliefd was bij de sterren waar hij voor heeft gewerkt bleek wel toen ik de eer had deze man de laatste tijd van zijn leven geluksmomenten te schenken. Zo heeft hij net voor zijn overlijden afscheid kunnen nemen van zijn grote vriend Paul van Vliet in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Ook heeft hij de avond van zijn leven mogen beleven in het DeLaMar Theater in Amsterdam, waar hij een ontmoeting had met André van Duin voor wie hij 13 jaar gewerkt had. Zelfs Wim Kan heeft ooit zijn voorstelling in Hoorn verzet omdat Piet met zijn gezin op vakantie was. Het aanbod van Joop van den Ende om eens in zijn zomerhuis in Spanje langs te komen werd afgeslagen, omdat Piet zijn vrouw  zolang de kinderen niet kon missen. Al met al waren Piet en zijn vrouw heel erg geliefd. 

Tijdens een kerstdiner in 2016, waar Piet Paulusma ook aanwezig was om zijn weer-praatje te houden, is deze foto gemaakt. Op de vraag aan het echtpaar of ik de foto mocht gebruiken als we een Stichting zouden oprichten voor de ouderen, gaven zij aan dat een hele eer te vinden. Het is jammer dat zij het zelf niet meer hebben kunnen zien. Maar ik ben er heilig van overtuigd dat Piet en Corrie hier heel erg trots op zijn.

 

Piet van Alten

(door Wieteke van Dort)

Jaaa, dat was nog eens een toneelmeester. Zo’n lieverd. Jaren geleden speelde ik bij het A.B.C. Cabaret van Wim Kan en Corry Vonk. We speelden onder andere een hele serie in het Paviljoentheater bij het Kurhaus in Scheveningen. Daar werd ook gerepeteerd en daar leerde ik Piet kennen. In zijn trouwe stofjas met altijd een glimlach op zijn gezicht. We werkten hard aan de voorstelling Hop Hop Hop. Medecollega’s waren Sant Heijermans, René Frank, Frits Lambrechts en Marnix Kappers. Zoals het toen hoorde zaten de jonge mensen in het voorprogramma en werkte meneer Kan na de pauze alleen met zijn vrouw Corry Vonk. Voor ons mevrouw Kan. We tutoyeerden hen nooit. Piet liep af en aan met rekwisieten en zorgde dat de techniek met alles uit de voeten kon. We deelden mooie herinneringen samen.

 

Wieteke van Dort

Fotograaf : Joris Jan Bos